Vorderingen Clubgebouw

13 maart 2024


Artikel uit de Emmer Courant van 12 maart jl.:

De bouw van het sportpark in Odoorn vordert. Foto van afgelopen donderdag, toen de vloer werd gelegd.

Foto: Boudewijn Benting

ODOORN Het nieuwe sportpark in Odoorn vordert gestaag. De vloer van de begane grond van het sportcomplex is afgelopen week gelegd.

In het nieuwe sportcomplex komen de kantine, kleedkamers, tribune en bergingsruimte van voetbal- en tennisvereniging sv HOVC (gefuseerd uit TC Okko en vv HOVC). Het gebouw krijgt twee verdiepingen. De nieuwe voetbalvelden, de tennisbanen en de padelbanen zijn al aangelegd door Avitec.

Vorige maand is de bouw van het nieuwe clubgebouw gestart met het klaarmaken van de grond en de fundering. En nu ook de vloer is gelegd, kan Brands Bouw verder met de wanden. „En dan gaan we echt de lucht in”, vertelt uitvoerder Robin Striper van Brands Bouw.

Grootste uitdaging worden de details van het pand. „Dat zit hem in de verschillende materialen. De wanden zijn bijvoorbeeld van kalkzandsteen en er komen een plat en schuin dak op het gebouw, waarvan het schuine deel een stalen onderconstructie krijgt.” De bouw ligt op schema, aldus Striper. Eind van het jaar hoopt Brands Bouw het sportpark klaar te hebben.

HOVC voetbalt nu in Exloo en Valthe. Als het clubgebouw eind dit jaar af is, verhuist de voetbalvereniging naar Odoorn.

Bouw accommodatie ligt op schema, complex eind dit jaar klaar.

Nieuwscategorieën