Over ons

Voormalig Clubgebouw Okko

Tennis Club Okko bestaat sinds 1976 en heeft sinds april 2023 drie nieuwe Smashcourt (All Weather) banen.

Nieuwe Allweather banen

Sinds 17 mei 2023 zijn onze nieuwe Allweather-banen na de winterperiode bespeelbaar en toegankelijk mbv. een sleutel waarmee het slot op het toegangshek kan worden geopend. Deze sleutel bevindt zich in het sleutelkastje aan het hek (zie foto)

Extra sleutelkastje

en is te openen met een code. Op 20 mei jl. heeft ieder lid daarover een mail ontvangen.

Tijdelijke Clubcontainer

Samen met de voetbalvereniging HOVC wordt er een nieuw duurzaam clubgebouw gedeeld in het momenteel  te renoveren sportpark. Tot augustus 2024 kunnen we gebruik maken van een Clubcontainer die op de parkeerplaats staat met een kleed- en toiletruimte. De toegangsdeur kan worden geopend met de sleutel in het sleutelkastje aan de zijkant van de container (dezelfde code als van de baan).

Door de inzet van de leden is het (oude) park tot een sfeervol geheel uitgegroeid waar spelers en toeschouwers zich thuis voelen.

Voor alle leden zijn er diverse vaste activiteiten, toernooien en de jaarlijks terugkerende competities.

Het tennispark is dagelijks geopend. Het adres van het tennispark is Hammeersweg 19 7873 BR  Odoorn.

Status Sportvereniging HOVC 

Maandag 30 oktober 2023 zijn tennisvereniging TC Okko en de voetbalvereniging HOVC formeel gefuseerd tot de nieuwe Sportvereniging HOVC (SV HOVC).

Tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering van de sportvereniging wordt het hoofdbestuur van de nieuwe vereniging door de leden gekozen.

 

Geschiedenis

In het jaar 2021 bestond Okko 45 jaar zie: Foto's 45 jarig jubileum

De club is in 1976 opgericht door  A. Huizing, de eigenaar van een pannenkoekenboerderij en huisarts B. Laarman. We hadden een jaar later 202 leden! In die tijd had Okko een eigen clubblad, 'Okkotaal' en werd jaarlijks naast andere activiteiten ook een open toernooi georganiseerd.

Na de oprichting werden aan de Hammeersweg in 1979 twee tennisbanen aangelegd waarvoor Okko huur betaalde aan de gemeente.

Door de grote animo voor tennis groeide Okko snel door; een clubhuis in 1980, twee tennisbanen erbij in 1985 tot en met de faciliteiten van nu, welke in 1993 gerealiseerd waren. 

Nieuws m.b.t. nieuw sportpark in Odoorn zie:  

Op 25 januari jl. is door de voorzitter de voortgang van de renovatie van het sportpark Odoorn tijdens de online ALV uitgebreid bekend gemaakt, zie: Ontwikkelingen in 2021 rond het HarmKuiper Sportpark

Schets indeling nieuwe banen:

Schets nieuwe banen horizontaal

Besluit dd. 25 januari 2022 van de Algemene ledenvergadering over renovatie van het Harm Kuiper Sportpark:  

De ALV heeft ingestemd met de samenwerking met voetbalvereniging HOVC en de gemeente Borger-Odoorn bij het renoveren van het Harm Kuiper Sportpark.

Concreet betekent dit dat we grond verkopen aan de gemeente voor € 1,00.

De gemeente taxeert ons clubgebouw, wat daarna afgebroken wordt omdat op die plaats drie nieuwe all weather banen aangelegd worden.

Het nieuw te bouwen met HOVC gedeelde clubgebouw komt te liggen op wat nu baan 1 en 2 is.

Naast het nieuwe clubgebouw is ruimte gereserveerd voor 2 padel banen.

Sinds eind september 2023 kunnen we weer ’s avonds tennissen door de installatie van nieuwe lichtmasten met LED verlichting, waardoor we ook weer thuis de najaarscompetitie kunnen spelen.

Dankzij de muziekvereniging ODO kunnen we daarbij gebruik maken van hun kleine zaal om gezellig de 3e helft te kunnen ‘bespreken’ onder het genot van een hapje en drankje.

Eventuele vragen kun je stellen via Contact - vragen

Bestuur   Email Telf
Voorzitter Peter Seeger [email protected] 06-25461133
Secretaris René Kuipers [email protected] 06-43020209
Budgethouder Alfred Rol [email protected] 06-57459964
Ledenadministratie  Alfred Rol [email protected] 06-57459964
Activiteiten Cie Rob Buiter [email protected] 06-50652654
Parkonderhoud Eddy Baard [email protected] 06-40229780

 

Starten met Tennis? Zie info van de KNLTB: Alles over tennis