Renovatie sportpark van start

26 april 2023


Interview door RTV Drenthe met onze voorzitter Peter Seeger.

Het is nu vooral een chaos op het terrein van TC Okko in Odoorn, met half afgegraven tennisbanen en gekapte bomen, maar over een dikke drie maanden liggen er drie nieuwe tennisbanen.
De renovatie van het Harm Kuiper-sportpark in het dorp is begonnen, waar zowel de voetbal- als tennisvereniging flink onder handen wordt genomen. De tennisclub is als eerste aan de beurt, omdat er anders voor het nieuwe seizoen geen banen liggen.
"Het moet zo snel omdat we anders een tennisseizoen verliezen", legt voorzitter Peter Seeger uit. "Dan gaan er leden weglopen denken wij. De gemeente begrijpt dat ook wel en daarom hebben ze ons gepland in de eerste fase."
De vier gravel-tennisbanen worden vervangen door drie nieuwe banen, met een zogeheten smash court-bodem. Deze banen zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden. "Ik heb er op mijn oude club ook op gespeeld en dat speelt erg lekker. Ook is het een grotere verbetering want het heeft het minder onderhoud nodig. Daar waren we altijd zo'n vier uur per week aan kwijt."
 
Renovatie Clubgebouw
 
Het houten clubgebouw, dat inmiddels verzakt is en begint te rotten, wordt gesloopt. Dat geldt ook voor het clubgebouw van vv HOVC naast het tennisterrein. Beide clubs krijgen een gezamenlijk nieuw, duurzaam gebouw en moeten daarom ook fuseren. "We moeten dat samen aanbesteden, samen exploiteren en op afschrijven. Als je twee verenigingen bent dat maakt het extra ingewikkeld", zegt Seeger.
"Daarom hebben we besloten om samen te gaan. De voetballers blijven voetballen en de tennissers, tennissen. Maar misschien komen voetballers op den duur ook wel tennissen. Maar voor de contributies gaat er in het begin niks veranderen", belooft de tennisclub-voorzitter.
Seeger kijkt uit naar augustus 2024, als het hele sportpark klaar is. "Dan hebben we echt een groot sportaanbod voor Odoorn om omstreken." Ook komen er twee padelbanen bij in eigendom van de gemeente Borger-Odoorn. Na het aflopen van het voetbalseizoen worden daar de velden aangepakt. "Ik denk dat we hier allemaal, zowel de voetbal- als tennisvereniging, erg blij van worden", lacht Seeger
 
.Baan 3_4 ter vervanging
 
Voor meer foto's zie: Meer foto's van de renovatie
 
Onlangs op 20 april werd de officiele opdracht getekend mbt. de fusie met HOVC.
In het Dagblad van Het Noorden werd hiervan melding gedaan, zie : 
 
Officieel handeling mbt fusie HOVC
 
 

Nieuwscategorieën