Raad morrelend akkoord om extra geld uit te geven voor sportpark Odoorn

29 september 2023


De gemeenteraad van Borger-Odoorn is donderdagavond 28 september morrend akkoord gegaan om 538.000 euro extra uit te geven aan het Harm Kuiper-sportpark in Odoorn.
GroenLinks en Gemeentebelangen stemden tegen. De beide raadspartijen staan vierkant achter de renovatie die al in volle gang is, maar niet achter het geldbedrag dat extra nodig is. GroenLinks vindt dat dat er te weinig inzicht is geboden en Gemeentebelangen vindt dat het college te weinig gestuurd heeft op de financiƫn.
De 538.000 euro is nodig voor de bouw van het clubgebouw, waar voetbalvereniging HOVC en tennisvereniging TC Okko gezamenlijk gebruik van gaan maken. In juni bleek dat de kosten voor de realisatie van het clubgebouw ruim een miljoen euro duurder uitvallen.

Gestegen bouw- en personeelskosten

De gemeente en de clubs zijn om tafel gegaan om de kosten naar beneden te brengen. Het tekort is nu nog 538.000 euro. Er was 1,7 miljoen euro gereserveerd voor het gebouw. Er is nu 2,3 miljoen euro nodig. Dat komt onder meer door gestegen bouw- en personeelskosten. Verder is er gerekend met een te lage prijs per vierkante meter, aldus het college.
Twee weken geleden in de commissievergadering liet voorzitter Harold Enting al weten dat de clubs flink hebben getornd aan hun wensen, om de kosten te drukken. Zo is het hekwerk geschrapt en een deel van de verlichting. Ook sneuvelen de eigen ingang van de tennisvereniging en de vaste paden richting de velden.

'Bittere pil'

De raadspartijen uitten twee weken geleden al hun ongenoegen over de overschrijding. 'Een blamage', 'een bittere pil' en 'een grote misser', waren de kwalificaties. Leefbaar Borger-Odoorn, D66 en Gemeentebelangen benoemden het vanavond weer, maar wilden er niet opnieuw lang bij stil staan.
Gemeentebelangen is bang 'voor de financiƫle toekomst bij de gemeente'. De partij vreest dat het extra geld een precedentwerking schept als het gaat om de renovatie bij andere sportverenigingen.

Renovatie in 2024 klaar

Het sportpark in Odoorn wordt momenteel flink onder handen genomen. Zowel tennisbanen als de voetbalvelden worden gerenoveerd. Naar verwachting is de renovatie augustus 2024 klaar.
 

Zie ook via RTV Drenthe:

Gemeenteraad Borger Odoorn zeer kritisch op verhoging kosten sportpark Odoorn een blamage

 

 

 

Nieuwscategorieën