Update padelbanen

01 mei 2024


De padelbanen blijven dicht tot in het najaar van 2024.

Dit is de uitkomst nadat een afvaardiging van het bestuur sprak met de gemeente over het openstellen van de padelbanen.

Voordat de banen bespeeld kunnen worden is een toegangspoort met kastje noodzakelijk om padellen op afspraak mogelijk te maken. De gemeente en het bestuur willen niet dat iedereen zomaar de padelbanen op kan komen en we willen ook voorkomen dat gedoe ontstaat wanneer meerdere mensen tegelijk willen spelen.

Daarnaast is het Harm Kuiper sportpark op dit moment een grote bouwput, wat inhoudt dat makkelijk vervuiling van de padelbanen op kan treden bij het betreden van de banen en wanneer mensen ballen moeten ophalen buiten de baan. Je loopt dan zand mee naar binnen en het onderhoud is duur.

Helaas blijkt dat enkele jongeren, ondanks de hekken die er omheen staan, de padelbaan gebruiken voor voetbalspelletjes. We hebben daar foto’s van en vragen hen hiermee te stoppen.  

De kosten van padel zijn nog niet bekend omdat we in gesprek zijn met de gemeente over het gebruik van de banen door de leden van de SV HOVC. De uitkomst zal zijn dat we vergelijkbare prijzen gaan hanteren als bij omliggende verenigingen waar zowel tennis als padel gespeeld kan worden. De combinatie van voetbal met padel willen we ook mogelijk gaan maken. 

 

Nieuwscategorieën